top of page

Η μελισσοκομία της Χαλκιδικής εκπέμπει SOS.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Κ. Μάλαμα : Η μελισσοκομία της Χαλκιδικής εκπέμπει SOS.


Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία της Χαλκιδικής. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κυβέρνηση δεν έχει πράξει όσα όφειλε αφενός, για την πάταξη της νοθείας και την προστασία του ελληνικού μελιού, ενώ, αφετέρου, έχει αγνοήσει τις διαρκείς εκκλήσεις των μελισσοκόμων για υιοθέτηση μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους, ζήτημα το οποίο για την περίπτωση της ελληνικής νομαδικής μελισσοκομίας είναι κομβικό για την επιβίωση της. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα να αφουγκραστεί, έστω και τώρα, τα αιτήματα των μελισσοκόμων, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια, έχουν εξαιρεθεί από κάθε μέτρο στήριξης.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Θέμα : Η μελισσοκομία της Χαλκιδικής εκπέμπει SOS.


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 21 Φεβρουαρίου 2023 επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής, με την οποία εκφράζεται η έντονη ανάγκη να ενταχθεί ο συγκεκριμένος κλάδος σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης, με δεδομένη την απουσία σχετικών παρεμβάσεων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, η κυβέρνηση δεν έχει πράξει όσα όφειλε αφενός, για την πάταξη της νοθείας και την προστασία του ελληνικού μελιού, ενώ, αφετέρου, έχει αγνοήσει τις διαρκείς εκκλήσεις των μελισσοκόμων για υιοθέτηση μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους, ζήτημα το οποίο για την περίπτωση της ελληνικής νομαδικής μελισσοκομίας είναι κομβικό για την επιβίωση της.


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση των άμεσων παρεμβάσεων στήριξης της μελισσοκομίας, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Χαλκιδικής.


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2023


Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

bottom of page